Coaching

Met plezier werken en in balans zijn is iets wat iedereen wilt. Alleen dan kun je nu en in de toekomst een optimale bijdrage leveren aan de organisatie waarin je werkt. Dit geldt voor jezelf, voor medewerkers maar ook voor leidinggevenden en teams. Alleen dan leveren ze nu en in de toekomst een optimale bijdrage aan de organisatie.


Als leidinggevende wil je dat je medewerkers (emotioneel) veerkrachtig zijn en duurzaam inzetbaar. Dat ze hun eigen grenzen herkennen en behoeftes kunnen communiceren zodat tijdig actie ondernomen kan worden om mogelijk verzuimt tegen te gaan. Je wilt dat medewerkers zich bij stress of tegenslagen sneller kunnen herpakken. Hun drijfveren en kwaliteiten herkennen en weten in te zetten zodat ze hun taken met energie en plezier uitvoeren.

Hoe wij je hierbij helpen

Horizonte begeleidt medewerkers, leidinggevenden en teams op basis van de ZelfkennisMethode (ZKM) Dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode die individuen en groepen snel inzicht  geeft in persoonlijke en collectieve gedragspatronen.

Wij helpen individuen en teams om belemmerende patronen te herkennen en om te zetten in effectief gedrag. Om feedback te kunnen geven en ontvangen. Om de eigen loopbaan serieus te nemen en stappen durven te ondernemen om deze te ontwikkelen.

Coaching van medewerkers

Jezelf leren kennen en inzicht krijgen in hoe je gevoelens en gedachtes je gedrag beïnvloeden. Ontdek je kwaliteiten en waardes en hoe je die bewuster kunt gaan inzetten.

Teamcoaching

Tijdens onze teamsessies maken we teamverhalen zichtbaar, zo zichtbaar dat je ze vast kunt pakken. Ieders persoonlijke manier van kijken naar een verhaal in het hier en nu creëert verbinding en begrip.

Coaching voor leidinggevenden

Wij ondersteunen je in het vergroten van de impact van jouw team. Ruimte voelen voor jezelf en je verbonden voelen met je collega's en je gezamenlijk opdracht. Je richten op wat werkt, en dit uitvergroten.

Coaching van Medewerkers

Zou jij helder voor ogen willen hebben wat je écht wilt en de juiste keuzes willen maken? Wil jij jezelf snel kunnen herpakken als het een keer tegenzit? Of zou jij je thuis graag op je hobby’s of dierbaren zonder dat je dan een schuldgevoel hebt richting je werkgever? Horizonte kan je hierbij helpen!

Tijdens coachgesprekken gaan we op zoek naar belangrijke verhalen uit jouw leven die van invloed zijn op wie je nu bent. Die ga je verbinden met gevoelens. Hierdoor ontdek je dat een gedragspatroon dat vroeger een functie had je nu in de weg zit, misschien zelfs wel tot een burn-out heeft geleid. Je ontdekt ook welke kwaliteiten en waarden als een rode draad door je verhaal lopen, en hoe je dit bewuster kunt gaan inzetten.

Door de ZKM leer je voelen welke strategieen je helpen in het vervullen van je verlangens, en welke niet. Dit wordt ondersteund met Acceptance Commitment Therapy (ACT). ACT helpt stress en piekeren te verminderen en kracht te ontwikkelen voor een gezonde verandering. 

Scroll naar boven