Een nieuw schooljaar…

Een nieuw schooljaar…  Ik kan het me nog zo goed herinneren hoe dat was als kind. Een nieuwe juf of meester, nieuwe klasgenootjes of zelfs een nieuwe school, een lege agenda, nieuwe boeken en schriften.  De verwachtingen en de diepe zucht dat de vakantie echt voorbij was…

Een nieuw schooljaar… Ik herinner me nog goed hoe dat was als ouder, de eerste dag naar de basisschool, het uitzwaaien van de brugklasser op die veel te grote fiets. En nu  het loslaten van mijn zoon opweg naar zijn introductieweek in Tilburg waar ik zelf ook ooit studeerde.  De gemengde gevoelens van trots en melancholie…

En nu weer een nieuw schooljaar waar ik naar kijk als coach. Hoe is die eerste week voor mijn klanten? Is de accu weer voldoende opgeladen? Is er weer de zin om het nieuwe jaar te starten en het verschil te gaan maken voor de leerlingen? Gaat het lukken op die nieuwe werkplek? Gaat het lukken om in balans te blijven? Is de moed er om keuzes te maken en ambities te verwezenlijken? En lukt het de teams om elkaar op een helpende manier te ondersteunen en de plannen te realiseren?

En zo zie ik, al ga ik zelf al een tijdje niet meer naar school, weer vol verwachting uit naar het nieuwe schooljaar.

Als je meer wilt lezen over wat ik als coach binnen het onderwijs doe, lees dan het artikel waarin ik geïnterviewd word over hoe de Zelfkennismethode bijdraagt aan de ontwikkeling van professionals en team in het onderwijs: klik hier voor het interview.

Scroll naar boven